E bine să fii informat! Ce faci când te-ai ars cu fierul de călcat sau ulei, te-ai înecat cu o bucățică de măr sau te-a înțepat o albină? Ce e recomandat să faci când soarele e prea puternic? Dar la o căzătură serioasă sau când se întâmplă un accident de mașină, cum te poți implica? Această sectiune are in vedere atât accidentele de zi cu zi cât și întâmplările mai grave ( cutremure, inundații, accidente rutiere). Vrem să fim implicați! Vrem să fim pregatiți! Promovăm primul ajutor!

[Continua]

Atunci când nevoile de bază sunt satisfăcute: un acoperiș deasupra capului, o masă caldă și o vorbă bună, există un adevărat potențial spre o evoluție. Crucea Roșie Română are toate aceste nevoi în vedere, încercând să le satisfacă cu ajutorul componentei sociale.

[Continua]

Dorința de a reduce suferința, de a salva vieți și de a menține demnitatea umană reprezintă miezul la care se poate ajunge prin educație umanitară. Se bazează pe tendința oamenilor de a-i ajuta pe ceilalți, deci implică o gândire umanitară pe care o putem dezvolta împreună. Educația umanitară ajută la conturarea unei atitudini la care individul poate apela atunci când simte impulsul de a-și sprijini și ajuta semenii, dar și comunitatea în care trăiește.

[Continua]

Una dintre principalele responsabilităţi ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română este intervenţia în cazul unui dezastru, având abilitatea de a răspunde la nivel regional, naţional şi internaţional atât în timpul dezastrului cât și post-dezastru.

[Continua]

Contact

Nume

Adresa de email

Subiect

Mesaj