7 Principii Fundamentale în Biblioteca Vie

Voluntarii Crucii Roșii au amplasat o biblioteca în Piața Romană și i-au invitat pe trecători să afle mai multe despre cele 7 Principii Fundamentale care guvernează toate acțiunile Mișcării Internaționale de Cruce Rosie, încă din 1965!

header_ba

Sâmbăta aceasta, voluntarii filialei sector 1 au sărbătorit 50 de ani de la acceptarea celor 7 Principii Fundamentale ! Încă de la promulgarea acestora, în 1965, ele au rămas valorile principale dupa care se ghidează întreaga Mișcare Internațională de Cruce Roșie « Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate ».

De asemenea, voluntarii Crucii Roșii nu au promovat numai cele 7 Principii Fundamentale, ci-i și educația non-formală, participând astfel la Zilele Educației Non-formale prin metoda «  Bibliotecii Vii ». Aceasta tehnică funcționează ca o o simplă bibliotecă, în care poți alege orice carte și poți răsfoi dupa bunul plac. Ceea ce face, în schimb, biblioteca vie o experiență cu adevărat minunată este faptul că oamenii sunt de fapt cărțile, nu răsfoiesti o simplă carte, ci intri în contact cu o persoană, cu experiențele și cunoștințele sale, având acces la aceasta « la cald ».

Biblioteca a fost amplasată în Piața Romană, timp de 1 oră. Este doar primul eveniment într-un șir lung de evenimente care doresc să promoveze Crucea Roșie din România și educația non-formală !

Adaugă un comentariu:

Nume

Mesaj

Comentarii:

Nu există nici un mesaj