Chiar si razboaiele au reguli - Training DIU

Protectia civililor si reducerea pagubelor provocate in timpul unui conflict armat trebuie avute intotdeauna, in vedere, in timpul unui conflict armat!

header_ba

Duminica aceasta, voluntarii Filialei Sector 1 au participat la un training de educatie umanitara, care s-a axat pe Dreptul International Umanitar (DIU). Un cumul de legi, ratificate prin Conventiile de la Geneva si Protocoale Aditionale, care reglementeaza uzul armelor si dau o importanta vitala protectiei civlilor, a persoanelor necombatante (hors de combat) a patrimoniului cultural si nu numai!

 

 

Voluntarii au invatat despre principiile Dreptului International Umanitar (DIU), despre principalele conventii care au construit forma sa actuala, despre diferentele dintre Dreptul International Umanitar si Drepturile Omului si de asemene au invatat despre incalcarile contemporane ale DIU si modul in care acestea sunt pedepsite.  

 

 

Pe scurt: Dreptul International Umanitar incearca pe cat posibil sa reduca impactul conflictelor armate asurpa refugiatilor, civililor si a soldatilor care nu mai iau parte la conflict. De asemenea, el favorizeaza patrunderea ajutoarelor umanitare si confera protecte personalului medical neutru al Comitetului de Cruce Rosie.

 

 

Puteti descoperi ce este DIU mai exact si cu ce se ocupa acesta accesand link-ul de mai jos:

http://www.crucearosie.ro/activitati/drept-umanitar-international/raspunsuri-la-intrebarile-dumneavoastra.html

Adaugă un comentariu:

Nume

Mesaj

Comentarii:

Nu există nici un mesaj