Vrei sa devii voluntar?

E simplu, urmează cei trei pași de mai jos.

 
 

Pas 1

Descarcă fișa de înscriere de mai jos.

Fisa de inscriere
 

Pas 2

Completează formularul și pregătește o scrisoare de intenție.

 

Pas 3

Vino la filiala cu formularul de înscriere, scrisoarea de intenție și CV-ul.

Ce spun voluntarii?

Boja Mariana-Alexandra

Elevă, 21 ani

Voluntar de 4 ani

"Echipa și familia "Crucea Roșie" nu se poate rezuma doar în câteva cuvinte. În spatele acestei mari echipe stau zile întregi de muncă. Totuși dacă cineva m-ar ruga să descriu în 3-4 cuvinte ceea ce reprezintă pentru mine "Crucea Roșie", acelea ar fi: Speranță, Bucurie, Zâmbete și Comunicare. În momentul în care acorzi primul ajutor, ai acea speranță că totul se va termina cu bine. Nimic nu se compară cu momentul în care vezi bucuria și zâmbetele, de la final, pe fețele celor ce au nevoie de ajutor. Toate acestea nu ar fi posibile fără comunicare, fiind unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să devin voluntar."

Andreea Ciausu

Eleva, 21 ani

Voluntar de 4 ani

"A fi voluntar la Crucea Roșie înseamnă pentru mine a-i ajuta pe cei din jur fără să a cere nimic in schimb si a învăța lucruri care ne vor fi utile toata viața. Am găsit aici oameni foarte prietenoși, comunicativi si care au in comun dorința de a ajuta, de a face bine societății."

Andreea Elena Chelu

Eleva, 20 ani

Voluntar de 4 ani

"Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul și energia unor oameni mai puțin norocoși. Faptul că împart bucurie, aduc zâmbete pe fețele oamenilor și reușesc să alin o parte din dureri, mă fac sa ma simnt bine. Sunt încântată că acest lucru îl fac împreună cu alți oameni care împărtășesc aceleași gânduri și idealuri. Mă bucur că am reușit să devin voluntară, deoarece voluntariatul m-a ajutat să devin o persoană mai comunicativă și să găsesc oameni minunați și prietenoși cu un suflet cald."

Costin Macovei

Electrician, 30 ani

Voluntar de 4 ani

" M-am alăturat filialei din dorința de a învăța acordarea primul ajutor, la nevoie, indiferent că este o problemă minoră sau dezastru. Crucea Roșie este organizația al cărei scop principal este mobilizarea și ajutoarea oamenilor în caz de necesitate. "

Mugur-Bogdan Drobota

Student, 25 ani

Voluntar de 6 ani

"Ce inseamna Crucea Rosie pentru mine? Poate ca suna prea pompos daca raspund totul, dar asta-i adevarul. Crucea Rosie inseamna timpul meu liber, Crucea Rosie inseamna cunostintele si prietenii mei, Crucea Rosie inseamna bucuriile si probleme din viata mea, Crucea Rosie inseamna evolutia mea ca individ, Crucea Rosie este acel lucru pe care il iubesti atat de mult incat ajungi sa urasti ca-l iubesti, Crucea Rosie este parte din mine si datorita ei sunt persoana pe care o vededeti in prezent. Crucea Rosie este totul pentru mine!"

Claudia Gheorghe

Studentă, 24 ani

Voluntar de 7 ani

"Pentru mine, să fiu voluntar înseamnă foarte multe lucruri. Crucea Roșie a devenit o pasiune și locul în care să evadez în timpul liber. Pentru că îmi place foarte mult să ajut și să fac ceva util pentru cei din jurul meu. începând cu TAS/YABC, proiectul meu preferat, la prim ajutor, concursuri până la orice acțiune de Cruce Roșie. Când discutăm despre următoarele proiecte simt că facem ceva pentru a îmbunătății lumea. Crucea Roșie e locul de unde putem schimba lumea în bine, Henry Dunant a reușit un lucru măreț, acum poate fi rândul nostru..."

Elena Macari

Studentă, 27 ani

Voluntar de 4 ani

"Sunt studentă la facultatea de Medicină, Carol Davila. Îmi doresc din tot sufletul să mă implic în acțiuni caritabile, să aduc bucurie în sufletele celorlalți, să protejez viața și sănătatea, doar „Siamo tutti fratelli”. În perioada liceului am fost cercetaș în cadrul Organizației Internaționale SCOUT. Motto-ul nostru erau versurile lui Nicolae Dabija ,,Cât trăim pe acest pământ”, care ne apropiau de misiune - să fim umani, să ne ajutăm aproapele, ,,să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o”. Astfel, mergeam lunar la bătrâneii rămași singuri, ajutândnu-i la treburile casnice, uneori oferindu-le o masă caldă. Cel mai mult îmi plăceau campaniile dedicate copiilor aflați în plasamentul din zonă, unde mergeam cu rechezite școlare și jucării. Mă bucurau enorm de mult copii care prezentau un interes aparte pentru carte. Petrecând timpul cu Ei, primeam la schimb mii de mulțumiri, îmbrățișări, iubire, frățiori mai mari sau mai mici, bunici. Iar, satisfacția de ajuta și de a oferi un zâmbet, m-au determinat să-mi asum un scop în viața. Ghidată de dorinţa de a ajuta, de a alina, de a avea parte de activitate intensă, prefer să îmi dedic puținul timp liber unor scopuri nobile – să-mi ajut aproapele, decât să las timpul să treacă pe lângă mine nefăcând nimic constructiv în atingerea și cucerirea propriului meu ideal. Vreau să-mi consum anii de studenție intens și frumos. Iar, a fi student la medicină nu mă responsabilizează atât de mult pe cât ar face-o salvarea vieților celorlați oameni. Iar Crucea Roșie, mi-a oferit această șansă!"

Andreea Iordache

Studentă, 23 ani

Voluntar de 5 ani

"Cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie bucuria pe care o am pentru că am avut posibilitatea de a intra în această mare familie numită Crucea Roșie, însă pot să cuprind esențialul în doar trei cuvinte: Entuziasm, Umanitate și Prietenie."

Gabriel Cojea

Student, 23 ani

Voluntar de 7 ani

"Pentru mine, să fii voluntar inseamnă să înveți să fii altruist, să înveți să oferi fără să primești ceva în schimb. Este o hrană pentru suflet, o activitate de bunăvointa lipsită de ego."

Simona Ivan

Studentă, 27 ani

Voluntar de 8 ani

"Pentru mine a fi voluntar la Crucea Roşie înseamnă în primul rând să nu fii impasibil la suferinţele celor din jur şi să încerci cât de mult poţi să le readuci zâmbetul pe buze. În al doilea rând, te simţi mai bine, sufleteşte vorbind, dacă ajuţi la schimbarea lumii în care trăieşti. În al treilea rând, să oferi mai mult sau mai puţin din timpul tău fără a primi nimic în schimb din punct de vedere material sau financiar. Iar în ultimul rând vei fii un exemplu pentru persoanele din jurul tău şi de ce nu să-i îndemni să devină şi ei voluntari în viitorul apropiat."

Laura Ivan

Studentă, 27 ani

Voluntar de 8 ani

"De când fac parte din această familie minunată m-am implicat în diferite activităti atunci când mi-a permis timpul. Am ales să fiu voluntar al Crucii Roșii deoarce am considerat că va fi o experientă de neuitat pe care o voi ține minte toată viața. Am cunoscut oameni minunați și prietenoși care pun suflet în tot ceea ce fac. Mama mea a fost cea care m-a îndemnat să fiu voluntar în cadrul acestei organizații și îi mulțumesc foarte mult. Voluntariatul m-a ajutat să dobândesc numeroase cunoștințe și să mă dezvolt eu ca persoană. "

Mara Untaru

Elevă, 21 ani

Voluntar de 4 ani

"Ce înseamnă Crucea Roșie pentru mine este aproape imposibi de comprimat în câteva fraze, dar cum toți voluntarii fac posibil tot ce pare imposibil în fiecare zi, o să încerc să mă rezum. La Crucea Roșie am învățat că iubirea față de semeni (fie ei și necunoscuți) poate fi foarte ușor exprimată prin gesturi mici și aparent neimportante (ca împărțitul fluturașilor) și că tot ce contează este să-i sari în ajutor atunci când acesta are nevoie, oferindu-i suport necondiționat. "

Elena Iriciuc

Elevă, 20 ani

Voluntar de 6 ani

"De ce mergem la voluntariat? Mulți pentru prieteni, pentru a cunoaște oameni noi. și mai mulți pentru a "face un bine pentru societate". Din ce în ce mai mulți doar pentru că e la modă. Ce inseamnă să fii voluntar Crucea Roșie? Prieteni care devin familie, ajutor direct către cei care au nevoie, lansarea unei mode care chiar are impact asupra noastră: compasiunea. Dar cel mai important lucru pe care îl primești din experiența Crucea Roșie este maturizarea. înveți să ai responsabilităti, să îți pese, să fii acolo când alții au nevoie și multe altele. Pentru mine, Crucea Roșie inseamnă responsabilități, perseverență, solidaritate."

Andra Huidu

Elevă, 20 ani

Voluntar de 6 ani

" Să ajut oamenii nevoiași prin banca de alimente și să acord prim ajutor celor care au nevoie, să fiu omul potrivit care-i ajută pe cei din jur, asta înseamnă să fiu voluntar la Crucea Roșie. "

Ana-Maria Voicu

Elevă, 20 ani

Voluntar de 4 ani

" Pentru mine, voluntariatul la Crucea Roșie înseamnă experiențe și prieteni noi, oameni minunați, informații utile și oportunități de a le pune în practică și, mai presus de orice altceva, o comunitate unde pot fi eu însămi și mă pot dezvolta alături de oameni asemeni mie. "

Raluca Cernat

Elevă, 20 ani

Voluntar de 5 ani

" A fi voluntar Crucea Roșie reprezintă pentru mine o oportunitate de a ajuta comunitatea prin intermediul proiectelor umanitare desfășurate de organizație.De asemenea, este un mijloc prin care am acumulat cunoștințe esențiale de prim ajutor, necesare oricărei persoane . "

Andreea Mînzăraru

Studentă, 23 ani

Voluntar de 7 ani

"Pot zice doar că voluntarii sunt ca o familie pentru mine, îmi sunt toți foarte dragi și mă simț ca acasă când merg la activități. Activitățile m-au dezvoltat mult: cele de acordare a primului ajutor mi-au întărit convingerea că vreau să urmez medicină în viitor, împărțitul de pliante pentru banca de alimente m-a ajutat să-mi înving teama de a comunica cu oameni, prin YABC am exersat vorbitul în public etc. Oricât de cliseic ar suna, sunt foarte atașată de crucea roșie si întotdeauna va face parte din viața mea fiind voluntară m-am maturizat, mi-am asumat responsabilități, am legat prietenii. proiectele pe care le-am organizat eu, cât și cele la care am participat mi-au arătat, din păcate, ce înseamnă suferința, sărăcia, abandonul și astfel am realizat câtă nevoie de ajutor este în lume. "

Cristina Dumitru

Elevă, 20 ani

Voluntar de 5 ani

" Pentru mine, să fiu voluntar la Cruce înseamnă fericire. Fericire pentru că pot să-i ajut pe ceilalți și pentru că aici am cunoscut multe persoane super. "

Cristiana Gheroghe

Studentă, 25 ani

Voluntar de 6 ani

" Voluntariatul la Crucea Roșie îți arată că nu poți trece prin viață fără a da ceva înapoi, fără a-i ajuta pe cei din jur în momentele grele. Am învățat noțiuni de educație umanitară, de ajutor psihologic și, mai ales, de prim ajutor și toate acestea m-au făcut un om mai activ și mai implicat în probleme societății și a celor din jur. Datorită unor proiecte din cadrul organizației am cunoscut oameni deosebiți, am trăit momente speciale care m-au mișcat și m-au maturizat în același timp. Colectivul este unul foarte dedicat și arată că puterea unor oameni uniți de un ideal nobil este colosală. După doi ani de implicare pot spune hotărât că nu am dat înapoi destul și că abia aștept următoarea activitate a Crucii Roșii! "

Maria Topală

Elevă, 21 ani

Voluntar de 6 ani

"Sunt volunatară la Crucea Roșie, mă laud cu asta, sunt mândră de mine, dar mai presus de toate acestea am cunoscut niște oameni foarte simpatici cu care nu aș fi crezut că am atâtea în comun. "

Cristiana Buciu

Elevă, 22 ani

Voluntar de 5 ani

"Deși poate sună cliseic, sunt voluntară pentru că îmi doresc să ajut și să fiu alături oameni, fie ei cei cărora le dau o mână de ajutor , fie alți voluntati. Pot asfel să zic că am o a doua familie, Crucea Roșie."

Maria Brăniștăreanu

Elevă, 21 ani

Voluntar de 5 ani

"Să fiu voluntar la Crucea Roșie reprezintă o responsabilite care îmi dă o senzație plăcută, știind că pot ajuta numeroși oameni. De asemenea, voluntariatul m-a ajutat să devin o persoană mai comunicativă, fapt ce a contribuit la dezvoltarea personalității mele."

Vlad Enache

Student, 25 ani

Voluntar de 6 ani

"Să fiu voluntar la Crucea Roșie înseamnă să mă implic activ în îndrumarea oamenilor către o viață mai plăcută."

Andra Raportaru

Elevă, 22 ani

Voluntar de 5 ani

"Am venit aici din dorința de a învăța cum să acord primul ajutor. Pe parcurs am descoperit multitudinea de activități cu care se ocupă Crucea Roșie și am început să particip. Pentru mine, a fi voluntar presupune să mi folosesc timpul în scopul societății, pt ceilalți, ca toată lumea să se simtă egală și să simtă că face parte din societate."

Anna Teodora Niculescu

Elevă, 18 ani

Voluntar de 4 ani

"Pentru mine să fiu voluntar este un mod de a mă apropia de lumea medicinii și de a cunoaște oameni noi, iar la Crucea Roșie colectivul este superb. Aici am putut să iau parte la multe activităti și sper în continuare că voi putea să descopăr lumea de la SNCRR."

Ioana Gorgan

Elevă, 22 ani

Voluntar de 6 ani

"Pentru mine a fi voluntar înseamnă a dedica puțin din timpul meu și persoanelor mai puțin norocoase, înseamnă o a două familie, înseamnă șansa și posibilitatea de a face bine fără a primi ceva în schimb și asta contează cel mai mult; să oferim necondiționat."

Cristian Alexandru Tanase

Student, 23 ani

Voluntar de 6 ani

"Să fiu voluntar al Crucii Roșii pentru mine înseamnă să fac parte dintr-o mare familie, cea a Crucii Roșii, și nu mă refer la cea Română, ci la toate Societățile naționale de Cruce Roșie. "

Florentina Pîslan

Elevă, 19 ani

Voluntar de 4 ani

"Pentru mine, a fi voluntar înseamnă a-i pune pe alții pe primul loc, fără să aștept ceva la schimb."

Carmen Iuliana Țoc

Elevă, 21 ani

Voluntar de 6 ani

"Crucea Roșie pentru mine înseamnă o nouă experiență, aș putea spune că una dintre cele mai plăcute experiențe. Am dobândit numeroase informații utile, atât pe partea de prim ajutor , cât și pe partea de Educație Umanitară. Sunt mândră de mine că am ales Crucea Roșie; am parte de cele mai frumoase experiențe alături de un colectiv minunat . Atunci când m-am alăturat acestui colectiv am fost primită ca într-o familie, unde cu toții suntem egali,o familie unită și dornică să ajute cât mai multe persoane aflate în suferință . După o astfel de experiență am reușit să-mi înving anumite temeri și am reușit să coordonez anumite proiecte extrem de interesante."

Tudor Costorel

Student, 24 ani

Voluntar de 6 ani

"Să fii voluntar la Crucea Roșie este un stil de viață. Trebuie să te dedici fiecărei activități și să fii de acord să faci parte dintr-o echipă care e pregatia să te ajute în orice moment și care e pregătite să ajute comunitatea indiferent de condițiile de lucru. Să fii voluntar la Crucea Roșie înseamnă că vrei să faci parte dintr -o familie care este gata să ajute societatea cu tot ce îi stă în putință, iar din propria experiență spun că voluntarii Crucii Roșii sunt capabili de multe lucruri mărețe."

Adrian Munteanu

Elev, 23 ani

Voluntar de 7 ani

"Să fiu voluntar la Crucea Roșie reprezintă o responsabilite care îmi dă o senzație plăcută, știind că pot ajuta numeroși oameni. De asemenea, voluntariatul m-a ajutat să devin o persoană mai comunicativă, fapt ce a contribuit la dezvoltarea personalității mele. "

Anca Teodora Grecu

Studentă, 22 ani

Voluntar de 6 ani

"Voluntariatul reprezintă timpul meu liber. Ori de câte ori am șansa, vin la filială și la activități cu cea mai mare plăcere pentru că știu că astfel leg prietenii noi și totodată ajut oamenii din jur."

Bogdan Duțu

Elev, 21 ani

Voluntar de 6 ani

"A fi voluntar inseamna o experienta din care ai ce invata.. a fi voluntar inseamna sa vrei si sa-ti placa ceea ce faci fara sa te astepti sa primesti ceva in schimb..si nu in ultimul rand sa te gandesti si la binele altora nu doar la al tau ."

Laura Ghimpețeanu

Studentă, 24 ani

Voluntar de 7 ani

"Pentru mine, voluntariatul la Crucea Roșie a început ca o curiozitate, iar acum a devenit o adevărată pasiune. Sunt voluntară de peste 3 ani de zile și, în tot acest timp, am simțit că fac parte dintr-o mare și fericită "familie". Am trecut prin experiențe care m-au format ca persoană, care m-au provocat, care m-au învățat să prețuiesc fiecare moment din viață și să privesc din altă perspectivă lucrurile. Am participat la multe activități, de unde am învățat mereu câte ceva nou, iar apoi am simțit nevoia să transmit mai departe acel "ceva". Am întâlnit oameni minunați, dornici să ajute fără să aștepte nimic în schimb, oameni care mi-au devenit prieteni buni. Voluntariatul în cadrul Crucii Roșii înseamnă prietenie, implicare, dorință, provocări și multe altele. Să fii voluntar înseamnă mai mult decât poți exprima în cuvinte."

Fabiola Pîslan

Elevă, 21 ani

Voluntar de 5 ani

"Pentru mine, a fi voluntară la Crucea Roșie reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat până acum. Sunt mândră să fiu voluntară la Crucea Roșie și e o alegere perfectă dacă vrei să te simți și să te faci util societății, să-ți faci prieteni extraordinari și să ai experiențe și amintiri ca pentru un best-seller."

Ce spun voluntarii?

Boja Mariana-Alexandra

Elevă, 21 ani

Voluntar de 4 ani

"Echipa și familia "Crucea Roșie" nu se poate rezuma doar în câteva cuvinte. În spatele acestei mari echipe stau zile întregi de muncă. Totuși dacă cineva m-ar ruga să descriu în 3-4 cuvinte ceea ce reprezintă pentru mine "Crucea Roșie", acelea ar fi: Speranță, Bucurie, Zâmbete și Comunicare. În momentul în care acorzi primul ajutor, ai acea speranță că totul se va termina cu bine. Nimic nu se compară cu momentul în care vezi bucuria și zâmbetele, de la final, pe fețele celor ce au nevoie de ajutor. Toate acestea nu ar fi posibile fără comunicare, fiind unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să devin voluntar."

Andreea Ciausu

Eleva, 21 ani

Voluntar de 4 ani

"A fi voluntar la Crucea Roșie înseamnă pentru mine a-i ajuta pe cei din jur fără să a cere nimic in schimb si a învăța lucruri care ne vor fi utile toata viața. Am găsit aici oameni foarte prietenoși, comunicativi si care au in comun dorința de a ajuta, de a face bine societății."

Andreea Elena Chelu

Eleva, 20 ani

Voluntar de 4 ani

"Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul și energia unor oameni mai puțin norocoși. Faptul că împart bucurie, aduc zâmbete pe fețele oamenilor și reușesc să alin o parte din dureri, mă fac sa ma simnt bine. Sunt încântată că acest lucru îl fac împreună cu alți oameni care împărtășesc aceleași gânduri și idealuri. Mă bucur că am reușit să devin voluntară, deoarece voluntariatul m-a ajutat să devin o persoană mai comunicativă și să găsesc oameni minunați și prietenoși cu un suflet cald."

Costin Macovei

Electrician, 30 ani

Voluntar de 4 ani

" M-am alăturat filialei din dorința de a învăța acordarea primul ajutor, la nevoie, indiferent că este o problemă minoră sau dezastru. Crucea Roșie este organizația al cărei scop principal este mobilizarea și ajutoarea oamenilor în caz de necesitate. "

Mugur-Bogdan Drobota

Student, 25 ani

Voluntar de 6 ani

"Ce inseamna Crucea Rosie pentru mine? Poate ca suna prea pompos daca raspund totul, dar asta-i adevarul. Crucea Rosie inseamna timpul meu liber, Crucea Rosie inseamna cunostintele si prietenii mei, Crucea Rosie inseamna bucuriile si probleme din viata mea, Crucea Rosie inseamna evolutia mea ca individ, Crucea Rosie este acel lucru pe care il iubesti atat de mult incat ajungi sa urasti ca-l iubesti, Crucea Rosie este parte din mine si datorita ei sunt persoana pe care o vededeti in prezent. Crucea Rosie este totul pentru mine!"

Claudia Gheorghe

Studentă, 24 ani

Voluntar de 7 ani

"Pentru mine, să fiu voluntar înseamnă foarte multe lucruri. Crucea Roșie a devenit o pasiune și locul în care să evadez în timpul liber. Pentru că îmi place foarte mult să ajut și să fac ceva util pentru cei din jurul meu. începând cu TAS/YABC, proiectul meu preferat, la prim ajutor, concursuri până la orice acțiune de Cruce Roșie. Când discutăm despre următoarele proiecte simt că facem ceva pentru a îmbunătății lumea. Crucea Roșie e locul de unde putem schimba lumea în bine, Henry Dunant a reușit un lucru măreț, acum poate fi rândul nostru..."

Elena Macari

Studentă, 27 ani

Voluntar de 4 ani

"Sunt studentă la facultatea de Medicină, Carol Davila. Îmi doresc din tot sufletul să mă implic în acțiuni caritabile, să aduc bucurie în sufletele celorlalți, să protejez viața și sănătatea, doar „Siamo tutti fratelli”. În perioada liceului am fost cercetaș în cadrul Organizației Internaționale SCOUT. Motto-ul nostru erau versurile lui Nicolae Dabija ,,Cât trăim pe acest pământ”, care ne apropiau de misiune - să fim umani, să ne ajutăm aproapele, ,,să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o”. Astfel, mergeam lunar la bătrâneii rămași singuri, ajutândnu-i la treburile casnice, uneori oferindu-le o masă caldă. Cel mai mult îmi plăceau campaniile dedicate copiilor aflați în plasamentul din zonă, unde mergeam cu rechezite școlare și jucării. Mă bucurau enorm de mult copii care prezentau un interes aparte pentru carte. Petrecând timpul cu Ei, primeam la schimb mii de mulțumiri, îmbrățișări, iubire, frățiori mai mari sau mai mici, bunici. Iar, satisfacția de ajuta și de a oferi un zâmbet, m-au determinat să-mi asum un scop în viața. Ghidată de dorinţa de a ajuta, de a alina, de a avea parte de activitate intensă, prefer să îmi dedic puținul timp liber unor scopuri nobile – să-mi ajut aproapele, decât să las timpul să treacă pe lângă mine nefăcând nimic constructiv în atingerea și cucerirea propriului meu ideal. Vreau să-mi consum anii de studenție intens și frumos. Iar, a fi student la medicină nu mă responsabilizează atât de mult pe cât ar face-o salvarea vieților celorlați oameni. Iar Crucea Roșie, mi-a oferit această șansă!"

Andreea Iordache

Studentă, 23 ani

Voluntar de 5 ani

"Cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie bucuria pe care o am pentru că am avut posibilitatea de a intra în această mare familie numită Crucea Roșie, însă pot să cuprind esențialul în doar trei cuvinte: Entuziasm, Umanitate și Prietenie."

Gabriel Cojea

Student, 23 ani

Voluntar de 7 ani

"Pentru mine, să fii voluntar inseamnă să înveți să fii altruist, să înveți să oferi fără să primești ceva în schimb. Este o hrană pentru suflet, o activitate de bunăvointa lipsită de ego."

Simona Ivan

Studentă, 27 ani

Voluntar de 8 ani

"Pentru mine a fi voluntar la Crucea Roşie înseamnă în primul rând să nu fii impasibil la suferinţele celor din jur şi să încerci cât de mult poţi să le readuci zâmbetul pe buze. În al doilea rând, te simţi mai bine, sufleteşte vorbind, dacă ajuţi la schimbarea lumii în care trăieşti. În al treilea rând, să oferi mai mult sau mai puţin din timpul tău fără a primi nimic în schimb din punct de vedere material sau financiar. Iar în ultimul rând vei fii un exemplu pentru persoanele din jurul tău şi de ce nu să-i îndemni să devină şi ei voluntari în viitorul apropiat."

Laura Ivan

Studentă, 27 ani

Voluntar de 8 ani

"De când fac parte din această familie minunată m-am implicat în diferite activităti atunci când mi-a permis timpul. Am ales să fiu voluntar al Crucii Roșii deoarce am considerat că va fi o experientă de neuitat pe care o voi ține minte toată viața. Am cunoscut oameni minunați și prietenoși care pun suflet în tot ceea ce fac. Mama mea a fost cea care m-a îndemnat să fiu voluntar în cadrul acestei organizații și îi mulțumesc foarte mult. Voluntariatul m-a ajutat să dobândesc numeroase cunoștințe și să mă dezvolt eu ca persoană. "

Mara Untaru

Elevă, 21 ani

Voluntar de 4 ani

"Ce înseamnă Crucea Roșie pentru mine este aproape imposibi de comprimat în câteva fraze, dar cum toți voluntarii fac posibil tot ce pare imposibil în fiecare zi, o să încerc să mă rezum. La Crucea Roșie am învățat că iubirea față de semeni (fie ei și necunoscuți) poate fi foarte ușor exprimată prin gesturi mici și aparent neimportante (ca împărțitul fluturașilor) și că tot ce contează este să-i sari în ajutor atunci când acesta are nevoie, oferindu-i suport necondiționat. "

Elena Iriciuc

Elevă, 20 ani

Voluntar de 6 ani

"De ce mergem la voluntariat? Mulți pentru prieteni, pentru a cunoaște oameni noi. și mai mulți pentru a "face un bine pentru societate". Din ce în ce mai mulți doar pentru că e la modă. Ce inseamnă să fii voluntar Crucea Roșie? Prieteni care devin familie, ajutor direct către cei care au nevoie, lansarea unei mode care chiar are impact asupra noastră: compasiunea. Dar cel mai important lucru pe care îl primești din experiența Crucea Roșie este maturizarea. înveți să ai responsabilităti, să îți pese, să fii acolo când alții au nevoie și multe altele. Pentru mine, Crucea Roșie inseamnă responsabilități, perseverență, solidaritate."

Andra Huidu

Elevă, 20 ani

Voluntar de 6 ani

" Să ajut oamenii nevoiași prin banca de alimente și să acord prim ajutor celor care au nevoie, să fiu omul potrivit care-i ajută pe cei din jur, asta înseamnă să fiu voluntar la Crucea Roșie. "

Ana-Maria Voicu

Elevă, 20 ani

Voluntar de 4 ani

" Pentru mine, voluntariatul la Crucea Roșie înseamnă experiențe și prieteni noi, oameni minunați, informații utile și oportunități de a le pune în practică și, mai presus de orice altceva, o comunitate unde pot fi eu însămi și mă pot dezvolta alături de oameni asemeni mie. "

Raluca Cernat

Elevă, 20 ani

Voluntar de 5 ani

" A fi voluntar Crucea Roșie reprezintă pentru mine o oportunitate de a ajuta comunitatea prin intermediul proiectelor umanitare desfășurate de organizație.De asemenea, este un mijloc prin care am acumulat cunoștințe esențiale de prim ajutor, necesare oricărei persoane . "

Andreea Mînzăraru

Studentă, 23 ani

Voluntar de 7 ani

"Pot zice doar că voluntarii sunt ca o familie pentru mine, îmi sunt toți foarte dragi și mă simț ca acasă când merg la activități. Activitățile m-au dezvoltat mult: cele de acordare a primului ajutor mi-au întărit convingerea că vreau să urmez medicină în viitor, împărțitul de pliante pentru banca de alimente m-a ajutat să-mi înving teama de a comunica cu oameni, prin YABC am exersat vorbitul în public etc. Oricât de cliseic ar suna, sunt foarte atașată de crucea roșie si întotdeauna va face parte din viața mea fiind voluntară m-am maturizat, mi-am asumat responsabilități, am legat prietenii. proiectele pe care le-am organizat eu, cât și cele la care am participat mi-au arătat, din păcate, ce înseamnă suferința, sărăcia, abandonul și astfel am realizat câtă nevoie de ajutor este în lume. "

Cristina Dumitru

Elevă, 20 ani

Voluntar de 5 ani

" Pentru mine, să fiu voluntar la Cruce înseamnă fericire. Fericire pentru că pot să-i ajut pe ceilalți și pentru că aici am cunoscut multe persoane super. "

Cristiana Gheroghe

Studentă, 25 ani

Voluntar de 6 ani

" Voluntariatul la Crucea Roșie îți arată că nu poți trece prin viață fără a da ceva înapoi, fără a-i ajuta pe cei din jur în momentele grele. Am învățat noțiuni de educație umanitară, de ajutor psihologic și, mai ales, de prim ajutor și toate acestea m-au făcut un om mai activ și mai implicat în probleme societății și a celor din jur. Datorită unor proiecte din cadrul organizației am cunoscut oameni deosebiți, am trăit momente speciale care m-au mișcat și m-au maturizat în același timp. Colectivul este unul foarte dedicat și arată că puterea unor oameni uniți de un ideal nobil este colosală. După doi ani de implicare pot spune hotărât că nu am dat înapoi destul și că abia aștept următoarea activitate a Crucii Roșii! "

Maria Topală

Elevă, 21 ani

Voluntar de 6 ani

"Sunt volunatară la Crucea Roșie, mă laud cu asta, sunt mândră de mine, dar mai presus de toate acestea am cunoscut niște oameni foarte simpatici cu care nu aș fi crezut că am atâtea în comun. "

Cristiana Buciu

Elevă, 22 ani

Voluntar de 5 ani

"Deși poate sună cliseic, sunt voluntară pentru că îmi doresc să ajut și să fiu alături oameni, fie ei cei cărora le dau o mână de ajutor , fie alți voluntati. Pot asfel să zic că am o a doua familie, Crucea Roșie."

Maria Brăniștăreanu

Elevă, 21 ani

Voluntar de 5 ani

"Să fiu voluntar la Crucea Roșie reprezintă o responsabilite care îmi dă o senzație plăcută, știind că pot ajuta numeroși oameni. De asemenea, voluntariatul m-a ajutat să devin o persoană mai comunicativă, fapt ce a contribuit la dezvoltarea personalității mele."

Vlad Enache

Student, 25 ani

Voluntar de 6 ani

"Să fiu voluntar la Crucea Roșie înseamnă să mă implic activ în îndrumarea oamenilor către o viață mai plăcută."

Andra Raportaru

Elevă, 22 ani

Voluntar de 5 ani

"Am venit aici din dorința de a învăța cum să acord primul ajutor. Pe parcurs am descoperit multitudinea de activități cu care se ocupă Crucea Roșie și am început să particip. Pentru mine, a fi voluntar presupune să mi folosesc timpul în scopul societății, pt ceilalți, ca toată lumea să se simtă egală și să simtă că face parte din societate."

Anna Teodora Niculescu

Elevă, 18 ani

Voluntar de 4 ani

"Pentru mine să fiu voluntar este un mod de a mă apropia de lumea medicinii și de a cunoaște oameni noi, iar la Crucea Roșie colectivul este superb. Aici am putut să iau parte la multe activităti și sper în continuare că voi putea să descopăr lumea de la SNCRR."

Ioana Gorgan

Elevă, 22 ani

Voluntar de 6 ani

"Pentru mine a fi voluntar înseamnă a dedica puțin din timpul meu și persoanelor mai puțin norocoase, înseamnă o a două familie, înseamnă șansa și posibilitatea de a face bine fără a primi ceva în schimb și asta contează cel mai mult; să oferim necondiționat."

Cristian Alexandru Tanase

Student, 23 ani

Voluntar de 6 ani

"Să fiu voluntar al Crucii Roșii pentru mine înseamnă să fac parte dintr-o mare familie, cea a Crucii Roșii, și nu mă refer la cea Română, ci la toate Societățile naționale de Cruce Roșie. "

Florentina Pîslan

Elevă, 19 ani

Voluntar de 4 ani

"Pentru mine, a fi voluntar înseamnă a-i pune pe alții pe primul loc, fără să aștept ceva la schimb."

Carmen Iuliana Țoc

Elevă, 21 ani

Voluntar de 6 ani

"Crucea Roșie pentru mine înseamnă o nouă experiență, aș putea spune că una dintre cele mai plăcute experiențe. Am dobândit numeroase informații utile, atât pe partea de prim ajutor , cât și pe partea de Educație Umanitară. Sunt mândră de mine că am ales Crucea Roșie; am parte de cele mai frumoase experiențe alături de un colectiv minunat . Atunci când m-am alăturat acestui colectiv am fost primită ca într-o familie, unde cu toții suntem egali,o familie unită și dornică să ajute cât mai multe persoane aflate în suferință . După o astfel de experiență am reușit să-mi înving anumite temeri și am reușit să coordonez anumite proiecte extrem de interesante."

Tudor Costorel

Student, 24 ani

Voluntar de 6 ani

"Să fii voluntar la Crucea Roșie este un stil de viață. Trebuie să te dedici fiecărei activități și să fii de acord să faci parte dintr-o echipă care e pregatia să te ajute în orice moment și care e pregătite să ajute comunitatea indiferent de condițiile de lucru. Să fii voluntar la Crucea Roșie înseamnă că vrei să faci parte dintr -o familie care este gata să ajute societatea cu tot ce îi stă în putință, iar din propria experiență spun că voluntarii Crucii Roșii sunt capabili de multe lucruri mărețe."

Adrian Munteanu

Elev, 23 ani

Voluntar de 7 ani

"Să fiu voluntar la Crucea Roșie reprezintă o responsabilite care îmi dă o senzație plăcută, știind că pot ajuta numeroși oameni. De asemenea, voluntariatul m-a ajutat să devin o persoană mai comunicativă, fapt ce a contribuit la dezvoltarea personalității mele. "

Anca Teodora Grecu

Studentă, 22 ani

Voluntar de 6 ani

"Voluntariatul reprezintă timpul meu liber. Ori de câte ori am șansa, vin la filială și la activități cu cea mai mare plăcere pentru că știu că astfel leg prietenii noi și totodată ajut oamenii din jur."

Bogdan Duțu

Elev, 21 ani

Voluntar de 6 ani

"A fi voluntar inseamna o experienta din care ai ce invata.. a fi voluntar inseamna sa vrei si sa-ti placa ceea ce faci fara sa te astepti sa primesti ceva in schimb..si nu in ultimul rand sa te gandesti si la binele altora nu doar la al tau ."

Laura Ghimpețeanu

Studentă, 24 ani

Voluntar de 7 ani

"Pentru mine, voluntariatul la Crucea Roșie a început ca o curiozitate, iar acum a devenit o adevărată pasiune. Sunt voluntară de peste 3 ani de zile și, în tot acest timp, am simțit că fac parte dintr-o mare și fericită "familie". Am trecut prin experiențe care m-au format ca persoană, care m-au provocat, care m-au învățat să prețuiesc fiecare moment din viață și să privesc din altă perspectivă lucrurile. Am participat la multe activități, de unde am învățat mereu câte ceva nou, iar apoi am simțit nevoia să transmit mai departe acel "ceva". Am întâlnit oameni minunați, dornici să ajute fără să aștepte nimic în schimb, oameni care mi-au devenit prieteni buni. Voluntariatul în cadrul Crucii Roșii înseamnă prietenie, implicare, dorință, provocări și multe altele. Să fii voluntar înseamnă mai mult decât poți exprima în cuvinte."

Fabiola Pîslan

Elevă, 21 ani

Voluntar de 5 ani

"Pentru mine, a fi voluntară la Crucea Roșie reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat până acum. Sunt mândră să fiu voluntară la Crucea Roșie și e o alegere perfectă dacă vrei să te simți și să te faci util societății, să-ți faci prieteni extraordinari și să ai experiențe și amintiri ca pentru un best-seller."